Vask hænderne…

23. februar 2009

- og reducer sygefraværet med 1-2 pct. Det var budskabet fra direktør Flemming Skov Iversen, Vestas Machining i Ringkøbing, da han.... 

…blev interviewet til Radioavisen om virkningen af et håndhygiejneprojekt, som han gennemførte på arbejdspladsen.
 
Ideen er direkte overført fra hospitalsverdenen, hvor der naturligvis er meget fokus på håndhygiejne for at forhindre, at bakterier via personalet overføres til patienterne.

Flemming Skov Iversen så muligheden for at overføre tankegangen til en produktionsvirksomhed – og opnåede den ønskede effekt. 

Bag konceptet, der indeholder undervisning i hygiejne kombineret med en kampagne, står WorkLife og Aakjærs Reklame- og Designbureau i Vejle. Ideen i konceptet er, at undervisningen i god håndhygiejne først opnår langtidseffekt, når den kombineres med en kampagne, hvor forskellige grafiske virkemidler – placeret på strategiske steder i virksomheden – konstant minder medarbejderne om at vaske hænderne grundigt og på den rigtige måde.

Selve undervisningen består af et oplæg om hygiejne. Efter undervisningen lærer medarbejderne at vaske hænder, og en tur i en kasse med ultraviolet lys viser omgående de steder, hvor sæbe og vand ikke er nået ind.

Håndhygiejne kan selvsagt ikke stå alene, men er en overkommelig investering, der tilsyneladende giver omgående effekt – og ifølge direktør Flemming Skov Iversen er det en rigtig god idé at igangsætte håndhygiejne i forårs- og efterårsmånederne, hvor forkølelse, influenzaepidemier mv. hærger de danske arbejdspladser.

Hvis din virksomhed også er interesseret i at nedbringe sygefraværet, så kontakt sygeplejerske Lisbeth Steffensen på tlf. 70 227 527 eller på mail lis@wl.dk.